Jótékonysági motoros felvonulás Nyíregyházán
2018-03-02
mkfe belföldes munkacsoport
Belföldes Munkacsoport alakult
2018-09-25

MKFE tisztújítás, jelölt lettem

MKFE Tisztújítás, jelölésem

Családommal Nyíregyháza egyik kertvárosában élek, 43 éves vagyok, 2006-ban szereztem diplomát a Nyíregy­házi Főiskolán, logisztika szakirányon. 20 éve dolgozom egyéni vállalkozóként, jelenleg 24 darab 40 tonnás szerelvénnyel, belföldi fuvarozóként.

Az MKFE-be 15 évvel ezelőtt léptem be. Folyamatosan figyelemmel követtem az eseményeket, elsőként szerződ­tem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében MOL-MKFE kár­tyára, majd segítettem több fuvarozótársamnak e kártya megszerzésében. Az újabb szolgáltatások közül is elsők között vettem igénybe egyéni vállalkozóként a halasztott útdíjfizetéshez köthető garanciabiztosítást, melyre az MKFE Biztosítási Alkusz vállalt garanciát.

Köztudott, hogy egy vállalkozás akkor tud igazán hosszú távon fennmaradni, ha több lábon áll, a fuvarozás mellett például raktározással, gépjárműjavítással és vizsgáztatás­ sal, alvállalkozókkal is foglalkozik. Én a fuvarozáson túl műtrágya-értékesítéssel és raktározással is foglalkozom. Az elmúlt két ciklusban küldöttként képviseltem a keleti régió fuvarozóit, és örömmel vettem, hogy a me­gyei szerveződések elkezdődtek.
A megyei szerveződésben úgy vélem, megvan a lehetőség, hogy egymást segítsük az ötleteinkkel és a jobb partnerkapcsolatok kiépítésével. Ehhez azonban összefogásra van szükség. Egyéni vállalkozóként jól ismerem a kkv-k problémáit, akik akár pályá­zati lehetőségektől, támogatásoktól esnek el vállalkozási formájuk miatt.

Kisvállalkozóként az alábbi javaslatokat terjesztem elő:
– Kkv-k pályázati lehetőségeinek, pénzügyi forrásainak bővítése: például telephelyépítés, -vásárlás, meglévő telep­helyek bővítése, korszerűsítése, irodák, szociális helyiségek létrehozása céljából.

Képzési rendszer átalakítása, támogatása:
– A gépkocsivezetői munkavégzést szakmaként ismer­jék el, kerüljön vissza a nappali oktatási rendszerbe. Oktatási pályázat igénybevételének lehetősége. A képzés átfogó elméleti és gyakorlati oktatást is tartalmazzon.
– A kezdő járművezetők a téli útviszonyoknak megfelelő vezetési technikáról a Vezetéstechnikai Centrum gyakorlati foglalkozás biztosítása révén – gyakorlati képzés támogatásával – tapasztalatot szerezhessenek.

Közlekedésbiztonság támogatása. A jelenlegi munkaerőhiányból adódó kényszer azt a piaci helyzetet idézte elő, hogy fiatal, tapasztalat nélküli „gyerekek” vannak az utakon a 40 tonnás, 30-40 milliós nagy szerelvényekkel. Ebben a kiélezett helyzetben nem tudják végigjárni a szakma elsajátításához szükséges utat. Pályájuk kezdetén, optimális esetben, kisebb autóval, kisebb súllyal közlekednének, így szereznének gyakorlati tapasztalatot, rutint.

A piacvédelem javítása: a piacvédelem a belföldi fuvarozóknak is fontos, hiszen a szabálytalanul tevékenykedő, fuvarfeladatra vadászó külföldiek gyakran visznek el árut a hazai vállalkozók elől. Saját és kollégáim tapasztala­tait meg tudjuk osztani a hatóságokkal, hogy az ellenőr­zési munka hatékonyabb, eredményesebb legyen.

Szeretném elérni még a következőket:
– A megyei képviselők fogják össze megyéjük tagjait, hogy évente ne csak egy alkalommal találkozzanak, mert ha jobban megismerik egymás vállalkozásait, az mindenki hasznára válhat. Ebben aktív tagként szeretnék részt venni és felajánlom segítségemet a megyei vezetőnek.
– Olyan előnyöket kialakítani a tagtársaknak, amelyek mindenkit erősítenek: például ha egy tagtársnak szervize, kamionmosója, kamionparkolója, étterme is van, akkor a többiek kedvezményes áron igénybe vehetnék.
– A MOL-kártyával a tankolás mellett meleg ételt is vásárolhassanak a gépjárművezetők, amely cafetériaként elszámolható lenne.
– A magyarországi útdíjakból jusson biztonságos kamionparkolók létesítésére is.
– A járművezetők utánképzései: ADR, GKI, gépkezelői jogosítványok megszerzésére is támogatást kapjanak.
– Az MKFE szolgáltatásainak bővítése: csoportosan szerezhessük be a tachográf letöltő programot, navigációs eszközöket, nyomkövető eszközöket, munkaruházatot, kamionos kiegészítő termékeket.
Az elmúlt időszakban többször részt vettem az Áru­fuvarozói Tanács ülésén, és amennyiben tagtársaim bizalmat szavaznak nekem, szívesen részt veszek majd az Elnökség vagy az Árufuvarozói Tanács munkájában.

    Küldje el üzenetét, kérdését!


    Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat